bubbles
Peluang minuman viral perniagaan terkini
Fenomena bubble tea
di seluruh Malaysia
Saya nak kongsikan RAHSIA BESAR PERNIAGAAN bagaimana anda boleh menjana keuntungan sekitar RM6,000 sebulan atau minimum 300% modal anda dengan hanya mengikuti arus trend Brown Sugar Bubble Milk Tea air paling viral dikalangan rakyat Malaysia hari ini.
WOW! Apa sebenarnya trend minuman VIRAL BUBBLE TEA ni ?!
Dari Taiwan ke Malaysia
Citarasa teh tarik antarabangsa
Tahukah anda minum bubble tea itu adalah satu budaya moden minum teh dari luar negara iaitu Taiwan? Namun kini sudah menjadi trend yang sangat viral di Malaysia. Minuman Bubble tea terbukti sangat trend dan viral dengan kewujudan pelbagai jenama besar bubble tea di negara ini. Terdapat pelbagai jenama di Malaysia, antaranya ialah Tealive, Gongcha, Shake-Shake, Cool Blog dan banyak lagi jenama lain. Jika tidak dapat banyak permintaan mustahil lah banyak jenama besar menjual minuman bubble tea dan tumbuh ibarat cendawan baru tumbuh selepas hujan.
instea
tealive
xingfutang
thealley
tigersugar
gongcha
Penelitian pasaran dan trend pengguna di Malaysia
Keluasan pasaran
Bubble Tea di Malaysia
Dipetik dari satu statistik yang telah dikeluarkan oleh GrabFood, minuman Bubble tea berada ditangga kedua makanan atau minuman yang paling banyak dibeli sepanjang tahun 2018 di Malaysia. Minuman Bubble tea kini telah menjadi sebahagian dalam diri rakyat Malaysia. Orang ramai berpusu-pusu terutamanya golongan remaja dan belia di kedai-kedai yang menjual bubble tea. Minum bubble tea sudah menjadi gaya hidup untuk menunjuk-nunjuk di laman sosial. Seolah-olah sudah menjadi lifestyle untuk peminat minuman bubble tea. Mereka langsung tidak berkira dengan harga walaupun ada yang mencecah RM 20 secawan!
Laporan kewangan daripada Chatime pada tahun 2017 menunjukkan keuntungan syarikat lebih RM100,000,000.00 (100 JUTA RINGGIT) hasil daripada jualan bubble tea di Malaysia. Jika kita ambil purata keuntungan sekitar RM4 setiap cawan ini menunjukkan lebih 2 JUTA cawan dijual setiap sebulan melalui syarikat mereka.secawan! Melihat pada trend seperti inilah anda perlu mengambil segera peluang untuk berniaga air yang berasaskan bubble tea ni. Sangat rugi jika anda tidak merebut peluang yang sedang trending ini.
Bayangkan sekiranya anda peroleh minima 0.001% sahaja jualan cawan daripada bilangan 2 JUTA yang dijual chatime anda mampu menjual 2000 cawan minimum setiap bulan, anda mampu peroleh keuntungan bersih lebih RM6,000 sebulan sekiranya anda mengambil keuntungan bersih RM3 untuk setiap cawan. Perkara ini sangat tidak mustahil dan malah anda mungkin peroleh keuntungan lebih daripada kerana bubble tea sangat trending dan masih lagi trending pada saat anda membaca coretan kami pada masa ini.
100000000 Jualan Tahunan Chatime™ (RM)
8300000 Jualan Bulanan Chatime™ (RM)
2000000 Bil Cawan Terjual Sebulan Chatime™
2000 TARGET BIL JUALAN ANDA
Semakan realiti data objektif trend semasa
Sekadar atas angin
atau realiti?
Bagaimana kami tahu perkara bubble tea sangat-sangat trending sekarang ini? Anda boleh lihat dimana-mana social media Facebook, Youtube, Instagram, Twitter akan ada banyak post berkenaan bubble tea yang memberi sedikit sebanyak idea berkenaan minat pengguna semasa. Kami juga membuat analisa data objektif terperinci melalui carian Google. Anda boleh lihat screenshot Google Trends dibawah dimana sekitar bulan Jun-Julai 2019 bubble tea mendapat markah penuh 100% populariti carian tertinggi dalam tempoh 12 bulan yang lepas.
“Do not fear failure but rather fear not trying.” 
Persoalannya kini bukan lagi betul atau tidak ada potensi perniagaan Bubble Tea tetapi sama ada anda mahu bertindak untuk tap dalam market yang cukup lumayan ini.
bubbletea-1
IMG-20190723-WA0093
Kami bertapak sejak tahun 2011
Pengilang Bubble Milk Tea
No.1 di Malaysia
Yammy Station merupakan pengilang serbuk perisa Bubble Milk Tea anak tempatan No. 1 di Malaysia yang bepengalaman sejak tahun 2011 dan digunapakai banyak peniaga sama ada kedai tepi jalan mahupun premium outlet di seluruh Malaysia. Sebagai pengilang kami tidak menggunakan orang tengah untuk menjual produk kami kerana kami ingin membantu peniaga menggunakan produk pada harga rendah terus dari kilang. Kenapa anda perlu memilih kami sebagai supplier perniagaan bubble tea yang akan anda ceburi atau sedang ceburi?

Kami membekalkan serbuk minuman yang sangat sesuai untuk membuat bubble tea. Bukan saja bubble tea , anda boleh pelbagaikan menu jika menggunakan serbuk kami seperti ice blend, milk shake, ice coffee, air balang, aiskrim hipster. Pendek kata memang anda tidak rugi membeli serbuk minuman dengan kami.

Kami ada 42 perisa yang boleh anda pilih. Anda boleh tampilkan kelainan. Peniaga lain jual bubble tea perisa teh atau susu. Anda boleh jual bubble tea perisa strawberi, coklat, hazelnut coffee, mangga, keladi, oreo, nestum atau apa-apa saja perisa yang anda boleh pilih. Menarik bukan? Jadi pelanggan anda tidak akan bosan untuk mencuba. Silap hari bulan tiap-tiap hari pelanggan datang ke kedai anda untuk mencuba perisa baru setia hari. Siapa yang untung? Anda juga kan.

Harga yang kami tawarkan sangat-sangat berbaloi dengan kualiti. Ini bukan kami sendiri cakap ya. Tapi customer sendiri yang mengakui sendiri. Ada yang setia bersama dengan kami bertahun-tahun lamanya disebabkan kualiti yang kami berikan tidak dapat diberikan oleh pesaing-pesaing lain. Rasa serbuk kami mempunyai rasa yang tersendiri. Pearl bubble kami pun sangat berkualiti dan kenyal. Boleh lihat testimoni kami. Jika tidak percaya juga dengan testimoni yang kami berikan, anda boleh datang rasa sendiri secara percuma di kedai kami. Boleh buat temujanji terlebih dahulu.

Anda dapat jimat banyak jika menggunakan serbuk kami, untuk buat air bubble tea anda hanya perlu menambah lebih kurang 1 sudu makan susu pekat sahaja berbanding jenama lain yang perlu tambah krimer, gula dan susu yang banyak. Anda dapat menjimatkan kos seterusnya memaksimumkan untung . anda akan untung berganda-ganda tau!

Anda boleh menggunakan jenama anda sendiri. Tiada yuran tersembunyi. Ramai pelanggan kami telah berjaya membangunkan bisnes air mereka dengan menggunakan serbuk Yammy Station. Kenapa perlu bayar yuran francais atau royalty jenama terkenal jika anda boleh kaut untung 100% dengan jenama anda sendiri. Wow.. masyuk~

bannerx
iceblendedyellow
Kos minumum keuntungan Maxima
Perniagaan modal rendah
Tanpa sebarang risiko.
Sekarang mari kita kira kos asas untuk membuat cawan standard air bubble tea jika menggunakan serbuk Yammy Station. Cawan 22 oz.

Keuntungan modal hampir 300%

Harga standard yang dijual untuk saiz 22oz di pasaran paling murah adalah rm6.90.

Pada harga kos hanya serendah RM1.96 untuk cawan standard 22oz, berapa peratus untung anda? Hampir 300 % !!! itu kalau anda jual rm6.90 kalau anda kreatif dalam presentation produk bubble tea anda boleh jual dengan harga RM8 hingga RM12 secawan. Wow!

Oppss.. untung yang banyak di atas ni jika anda guna serbuk Yammy ye… kalau serbuk jenama lain mungkin berlainan. Mungkin lagi mahal sebab kena ada penambahan bahan lain atau mungkin lagi murah tetapi rasanya tak seummmppphhh menggunakan serbuk Yammy.

Bahan-bahanKos
2 Scoop Perisa (52 gram)RM 0.88
Cawan Plastik 17 oz (Regular)Rm 0.36
Susu Pekat (1 sudu besar)RM 0.15
Ais hancur (1 cawan penuh)RM 0.10
Straw BesarRM 0.05
Air KosongRM 0.01
Tapioca Pearl BubbleRM 0.28
Brown Sugar SyrupRM0.15
JUMLAHRM1.98
Berapa ringgit pelaburan yang diperlukan untuk membuka peluang kekayaan dalam bisnes bubble tea ini?
Jangan ragu-ragu, bertindak sekarang!
Kami menyediakan EMPAT pakej utama untuk anda semua. Pakej yang kami sediakan ini disusun khas sesuai mengikut bajet dan kemampuan bakal usahawan. Terus terang kami katakan, berdasarkan pengalaman kami berniaga dalam arena ini selama lebih lapan tahun, harga pakej-pakej perniagaan yang kami tawarkan sangatlah berbaloi jika ingin dibandingkan dengan pulangan pelaburan yang menanti melalui bisnes yang sedang hangat dan viral ini.
BASE PACK
RM 399
Powder 5KG
Cup U Shape 500ml (100pcs)
Pearl Bubble 2KG
Brown sugar 1.5KG
Set Penyukat
Flexi Banner
Shaker 1 pcs
Straw 3 packs
REGULAR PACK
BEST VALUE
RM 799
Powder 10KG
Cup U Shape 500ml (100pcs)
Pearl bubble 6KG
Brown sugar 3KG
Set Penyukat
Flexi Banner
Shaker 1 pcs
Big Straw 5 packs
Canister 10 pcs
PREMIUM
RM 1299
Powder 20 KG
Cup U Shape 500ml (100pcs)
Cup U Shape 700ml (100pcs)
Pearl Bubble 9KG
Brown Sugar 3KG
Set Penyukat
Flexi Banner
Shaker 2 pcs
Straw 15 packs
Coklat Rice 2KG
Whip Cream 4 bottles
MEGA PACK
RM 2499
PREMIUM KIOSK
Powder 15 KG
Cup U Shape 500ml (200pcs)
Cup U Shape 700ml (200pcs)
Brown Sugar 3Kg
Set penyukat
Susu pekat 3 cans
Susu cair 3 cans
Pearl Bubble 12KG
Shaker 4 pcs
Coklat Rice 3 KG
Whipped Cream 6 bottles